
معرفی کلی تیم تخصصی الکترو ولت:
الکترو ولت در گزینش همکار خود در زمینۀ انجام پروژه، چهارچوب خاص خود را دارد:
- تخصص در زمینۀ فعالیت خود
- تعهد در انجام پروژه ها
- گسترش حوزه فعالیت یوبرد در حوزه تخصصی خود (سیستم های دیجیتال)
در طول سالهای فعالیت، همکاری های کوتاه و حتی بلند مدت با افراد بسیار در جامعۀ برق و الکترونیک، افتخار این را داشته ایم که افراد زیر را به عنوان اعضای یوبرد در انجام خدمات معرفی کنیم.
1. محمدحسین شجاع داودی
ایشان در سال 1393 همزمان با اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی برق از دانشگاه شاهد، وبسایت الکترو ولت را تاسیس کرده است. وی در سال 1394 اولین کلاس آموزشی AVR خود را در دانشگاه شاهد برگزار کرد. در پی برگزاری این کلاس نیز جزوه 0 تا 100 میکروکنترلرهای AVR نوشته و در سایت منتشر شد. ایشان در سال 1395 در رشته ارشد رمزنگاری مشغول به تحصیل شد و بعد از فارغ التحصیلی حدود دو سال به صورت فریلنسر مشغول انجام پروژه و نیز انتشار مطالب تخصصی حوزه برق و الکترونیک در سایت الکترو ولت بود. سایت الکترو ولت که جزو اولین و قدیمی ترین وبسایت های آموزشی بود اکنون به یکی از مراجع اصلی آموزش در حوزه برق و الکترونیک تبدیل شده است. ایشان در سال 1397 در شرکت آذرلیوپاد پیشنهاد کار روی پروژه عظیم پنل اعلام و اطفای حریق (F&G Panel) را پذیرفت. این محصول که اکتونکس نام گرفت، در سال 1400 شرکت آذرلیوپاد را دانش بنیان کرد. ایشان از سال 1401 تاکنون به عنوان مدیر طراحی و توسعه برند ACTONEX : “اولین کنترل پنل F&G ایرانی ماژولار دارای استاندارد SIL ” در شرکت آذرلیوپاد می باشد.
توانایی ها و مهارت های برجسته:
-
- مدیریت پروژه های دانش بنیان و تیم های تحقیق و توسعه
- توانایی طراحی محصولات حساس با تضمین عملکرد ایمن طبق استاندارد IEC 61508
- توانایی طراحی محصولات ضد انفجار طبق استاندارد IEC 60079

معرفی پروژه پنل اعلام و اطفای حریق اکتونکس
این پروژه عظیم یک سیستم F&G یا Fire and Gas Detection System می باشد که اغلب در پروژه های بسیار حساس و پیشرفته صنعتی به کار می رود. این سیستم دارای قابلیت اتصال به انواع دتکتورهای گاز و شعله و … می باشد. این سیستم به صورت ماژولار بوده لذا بر حسب نیاز میتوان ماژول های مورد نیاز را خریداری، نصب و استفاده کرد. به طور کلی سیستم های F&G به علت هزینه های بسیار بالای آن، اصولا جهت استفاده در پروژه های ساختمانی کاربردی ندارند و اغلب در پروژه های صنعتی نظیر پتروشیمی ها، پالایشگاه ها، نیروگاه ها، کارخانجات صنعتی و … استفاده می شوند. این محصول در سال 1403 موفق به کسب گواهینامه ایمنی SIL حداکثر تا سطح 3 ( SIL 3 ) از آزمایشگاه صنایع انرژی EPIL بر اساس استاندارد IEC 61508 شده است.

از ویژگی های سیستم F&G اکتونکس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
-
- به علت حساسیت فوق العاده بالای پروژه ها و مناطق تحت حفاظت، این سیستم دارای استاندارد ایمنی عملکردی SIL 2 در حالت غیر ریداندنت و SIL 3 در حالت ریداندنت می باشد.
- امکان اتصال تجهیزات سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر Apollo و Hochiki و امکان اتصال تجهیزات سیستم های اعلام حریق Conventional وجود دارد.
- این سیستم را می توان جهت کنترل سیستم های اطفاء حریق نیز به کار برد.
- امکان نمایش آنلاین میزان گازهای سمی و قابل انفجار بر روی نمایشگر کنترل پنل (بر حسب LEL و یا PPM)
- امکان اتصال سیستم به سیستم های DCS, SCADA, ESD, DCS, PLC و … از طریق پروتکل های ارتباطی استاندارد نظیر Modbus وجود دارد.
- قابلیت برنامه ریزی کنترل پنل های F&G و نوشتن توابع منطقی و کنترلی (Cause & Effect) پیچیده در این نرم افزار وجود دارد.
- امکان اتصال به سیستم کامپیوتر و مانیتورینگ آنلاین و ثبت لحظه ای وقایع از طریق نرم افزار HMI وجود دارد.
- مکان برنامه ریزی برای 1000 ورودی/خروجی در هر Rack و تعداد حداکثر شش Rack در هر پنل و امکان شبکه کردن 10 پنل مختلف وجود دارد.
-
این پروژه عظیم در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز به مرحله نصب و بهره برداری رسیده است و توانسته است رضایت مشتریان را جلب نماید.

جهت آشنایی بیشتر با این محصول میتوانید به وبسایت Actonex.com مراجعه نمایید
پروژه پیاده سازی پروتکل پروفی نت (ProfiNet) و مبدل مدباس (Modbus Gateway)
این پروژه ها با هدف توسعه و یکپارچه سازی سیستم های ابزار دقیق برای شرکت پریسماتک (Prismatech) تولید کننده انواع فلومتر و دیگر تجهیزات در حوزه ابزاردقیق اجرا شده است.
پروژه اول شامل یک برد با هسته STM32H743 و PHY اترنت LAN8742 می باشد که بر روی آن با استفاده از کتابخانه LWIP پروتکل صنعتی PROFINET IO-Device (یعنی همان بخش Slave) پیاده سازی و تست شده است. تست و ارزیابی عملکرد پروژه ProfiNet در شرایط واقعی انجام شده است.
برد نهایی طراحی و تست شده برای پروژه PROFINET
پروژه دوم مبدل مدباس نام دارد که شامل یک برد با هسته STM32F405 است که از یک طرف دارای پورت RS485 می باشد که میتواند به عنوان Master/Slave در شبکه مدباس RTU نقش ایفا کند و از طرف دیگر دارای پورت اترنت می باشد که میتواند به عنوان Server/Client در شبکه TCP/IP نقش ایفا کند.

این دو پروژه نمونه های موفق از طراحی و پیاده سازی یک سیستم پیچیده صنعتی است که نیازهای خاص شرکت پریسماتک را برآورده کرده و زیر ساخت های ارتباطی آن را بهبود بخشیده است.
پروژه اندازه گیری ( Metering ) برق های فشار قوی
این پروژه برای شرکت سنجش افزار آسیا در سال 1396 با هدف طراحی سیستمی دقیق و قابل اطمینان برای اندازه گیری پارامترهای مهم نظیر جریان، ولتاژ و توان مصرفی در شبکه برق فشار قوی توسعه داده شد. این محصول با نام LPM150 دارای مودم LAN و GPRS جهت ارسال ولتاژ ، جریان و توان اندازه گیری شده با آی سی ADE7759 و میکروکنترلرهای Atxmega128a و LPC1788 می باشد. قابلیت انتقال اطلاعات به صورت لحظه ای به سرورها یا سیستم های مدیریتی از طریق شبکه های محلی و بی سیم در این سیستم فراهم می باشد.

طراحی و ساخت ربات توپ انداز پینگ پونگ
این پروژه با هدف طراحی و ساخت یک ربات به عنوان حریف تمرینی در بازی پینگ پونگ توسعه داده شد. در سیستم حرکتی این ربات از دو عدد Servo موتور برای تنظیم زاویه و جهت پرتاب و از چهار عدد موتور DC برای هدایت و پرتاب توپ از سبد توپ ها به سمت میز استفاده شده بود. همه این موتورها توسط میکروکنترلر AVR راه اندازی و کنترل می شد. کنترل ربات به صورت دستی و از راه دور با ماژول NRF24L01 پیاده سازی شد.

پروژه ساخت دستگاه مدیریت مشتریان برای فروشگاه ها
این پروژه با هدف تسهیل فرآیند مدیریت مشتریان و افزایش کارایی در فروشگاه های زنجیره ای طراحی و ساخته شد. در این دستگاه از یک نمایشگر 5 اینچ TFT برای ارائه رابط کاربری گرافیکی ساده و جذاب استفاده شد که به میکروکنترلر LPC1788 متصل می شد. از ماژول های RC552 و EM-18 برای ارتباط با انواع کارت های RFID استفاده شد.

2. رضا اسدی
مدیر وبسایت یوبرد، خالق و توسعه دهندۀ پلتفرم یوبرد، مجری پروژه های الکترونیکی، فعال در صنعت آسانسور، سابقه فعالیت در صنعت خودرو و همکاری در صنعت پزشکی و صنایع دیگر، آموزگار آموزش های یوبرد
توانایی ها و مهارت های برجسته:
-
-
- مسلط به استانداردهای مهم این زمینه از جمله MISRA C، IPC2221، IPC610.
- طراحی محصولات بهینه، زمان واقعی، حیاتی و پیچیده مبتنی بر میکروکنترلر
- مدیریت پروژه مطابق بر PMBOK.
-
-
انکوباتور شرکت حامی ایده صنعت غرب
این پروژه، شرکت حامی ایده صنعت غرب را دانش بنیان کرد. میکروکنترلر این دستگاه انکوباتور، LPC1788 است و مجهز به سنسورهای اکسیژن O2A2، فشار Trafag، دود CO2، دما و رطوبت SHT75، نمایشگر 7 اینچی با پلتفرم EMWIN و ماژول SIM800C است. این دستگاه قابلیت کنترل به روش های مختلف را دارد.قابل ذکر است که بنده امروزه در نمایشگرهای گرافیکی از پلتفرم موتور گرافیکی TouchGFX استفاده می کنم. به این پلتفرم تسلط کافی داشته و آموزش این پلتفرم علاوه بر ارائه بصورت فیلم آموزشی، به شرکت هایی مثل شرکت بهرام الکترونیک گستر ارائه شده است.

فعالیت در صنعت خودرو
فعالیت در سیستم امنیت خودروی برقی و هوشمند ایران خودرو، از تابستان 1398 تا زمستان 1399. که شامل مهندسی معکوس خودروی تسلا S در عمل و برخی خودروهای داخلی و خارجی دیگر در تئوری و عمل، طراحی اولیه سیستم امنیت خودروی الران (خودروی برقی آینده) و K132 برقی، طراحی سخت افزار و کدنویسی سیستم ایموبیلایزر برای خودروی K132 برقی می شود.

مهاجرت کنترلرهای آریان آسانسور از LPC1768 به STM32 در سیستم عامل RTEMS و توسعۀ آن
نرم افزار بردهای کنترلر آسانسور شرکت آریان آسانسور بیش از 3 دهه در حال توسعه است. این نرم افزار یک نرم افزار بسیار گسترده برای 11 محصول کنترلر مختلف با 3 آیسی میکروکنترلر مختلف و بر پایۀ سیستم عامل RTEMS است. این نرم افزار شامل صدها هزار خط کد در ده ها کتابخانۀ مختلف است. همچنین سیستم عامل RTEMS صرفاً برای میکروکنترلرها نیست. سورس آندر حدود 10GB حجم دارد و از زبان های برنامه نویسی متعددی در ساخت آن استفاده شده است. از نظر گستردگی با سیستم عامل هایی مثل FREERTOS قابل مقایسه نیست. این سیستم عامل، میکروکنترلر مورد نظر ما را پشتیبانی نمی کرد و پورت کردن آن روی این میکروکنترلر چالش مهمی بود که انجام شد. همچنین از سال 1393، نرم افزار بردهای اصلی کنترلر آسانسور این شرکت توسط بنده توسعه داده می شود.

محصول IOT
محصول IOT با نام IOTC که وظیفۀ آن اتصال دیگر محصولات این شرکت به اینترنت است. این محصول یک برد 4 لایه است که از یک طرف با پروتکل ارتباطی CAN و RS485 به بردهای اصلی آسانسور و از طرف دیگر با درگاهETHERNET به شبکه متصل می شود. همچنین برخی اطلاعات ثابت را از روی حافظه های FLASH و SD-CARD قرائت و ارسال می کند. این محصول در حدود 2000 پارامتر مختلف را برای صفحات مختلف تحت وب، ارسال و دریافت می کند. این محصول مهمترین محصول در تمدید دانش بنیانی این شرکت در سال 1400 بود.

پروژه کنترل بار دیجیتال پیشرفته آریان آسانسور
این پروژۀ تولیدی یک سیستم هوشمند حفاظت از موتور است. که باتوجه به حدودا 20 پارامتری که برای آن تنظیم می شود، حفاظت را انجام می دهد.
برخی از ویژگی های این محصول الکترونیکی:
- رفتار متفاوت قابل تنظیم در لحظه استارت نسبت به دیگر زمان ها.
- کالیبراسیون خطای هر برد (افست اپ امپ و …) بصورت دیجیتال و اتوماتیک برای هر برد.
- دقت بسیار بالا و قابل مقایسه با سیستم های پیشرفتۀ اندازه گیری جریان.
- رعایت اصول بسیار طراحی برای تولید.

ارتباط با درایوهای صنعتی
ارتباط MODBUS با درایوها صنعتی ZIEHL-ABEGG، HPMONT، HP+ و SBT در:
- فرمان های کنترلی
- خواندن و نمایش پارامترهای مانیتورینگ
- نوشتن و خواندن منوهای مختلف

سیستم HVAC خودروی ریرا
سیستم HVAC در خودروی ریرا وظیفه تنظیم اتوماتیک دما بصورت مجزا برای راننده و سرنشین کناری و صندلی گرم کن را برعهده دارد. این سیستم به شبکه CAN خودرو متصل شده و عملکردهایی روی این شبکه دارد.
این پروژه شامل طراحی سخت افزار و نرم افزار برد الکترونیکی HVAC با قرارداد مابین یوبرد به عنوان مجری و شرکت ITD زیرمجموعه شرکت سندن ایرانیان تامین کننده سیستم تهویه مطبوع شرکت ایران خودرو به عنوان کارفرما بود. این پروژه در سال ۱۴۰۲ انجام شد.
خودروی ریرا محصول جدید ایران خودرو است که تا سال 1403 هنوز وارد خط تولید نشده است.

آموزش های یوبرد
فعالیت های آموزشی یوبرد در سال 1393 با ارائۀ دوره های آموزشی در دانشکدۀ صنعت هواپیمایی کشوری آغاز شد. پس از آن، در آموزشگاه شخصی ادامه یافت که خروجی آن صدها دانش پذیر و صدور مدرک از جانب دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری بود. پس از آن آموزش های خصوصی و دوره های آموزشی برای افراد و شرکت های صنعتی بزرگ و کوچک در ایران و خارج از کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر بیش از 150 ساعت فیلم آموزشی با بالاترین کیفیت در زمینه های میکروکنترلر، برنامه نویس و برد مدار چاپی، در وبسایت یوبرد وجود دارد.
